Domeniul de utilizare al produsului este în construcții, pentru aplicații portante și/sau neportante sub toate formele de ziduri, inclusiv zidărie cu pereți simplii sau dublii, pereti desparțitori, ziduri de susținere și de temelie și ziduri utilizate la subsol (cu asigurarea de hidroizolație conform CR6/2013), conform SR EN 771-1:2011:

  • pereți structurali în zone cu accelerație seismică < 0.15g;
  • pereți înrămați în cadre;
  • zidărie obișnuită: pentru pereți interiori si exteriori;
  • zidărie protejată: zidăria pereților exteriori care poate fi protejată printr-un strat de tencuială sau acoperire metalica;
  • zidarie pentru gletuire: utilizată în interior sau exterior;
  • zidarie de izolatie termica: zidaria consta in elemente cu multe perforatii.

Este bine ca în proiectare sa se țină cont de dimensiunile elementelor de zidarie, pentru a preintampina prea multe taieri, in asa fel incat un rand sa fie format numai din caramizi intregi, iar inaltimea cladirii sa fie multiplu din inaltimea elementului plus mortarul.

Pentru a ajunge la cota dorita, acolo unde este necesara o distanta mai mica decat inaltimea caramizii, se va utiliza acelasi tip de caramida taiata pana la inaltimea necesara. Nu este recomandata utilizarea altui tip de caramida.

Cand produsele se montează în cadre de beton armat, acestea din urma trebuie izolate de regula printr-un material din acelasi tip cu zidaria, pentru a se evita formarea unei punti termice, iar pentru a evita aparitia fisurilor se va aplica o plasa de sarma sau fibra de sticla.

Utilizarea produsului sa se faca conform domeniului de aplicare al standardului de produs.

Instructiuni de utilizare

Pentru zidire se va folosi mortar de reteta (tip G), preparat la santier sau preparat industial (semifabricat industial).

Grosimea rostului de zidarie va fi de minim 12 mm. Directia golurilor va fi verticala.

Zidărie portantă = acea zidărie care asigură rezistența structurală a casei.

Zidărie protejată = acea zidărie care este protejată împotriva penetrării apei.

Durotherm
0 Produse

Fișa cu date

Lungime (mm)
365
Latime (mm)
200
Inaltime (mm)
238
Necesar de caramizi/m² de zidarie
10
Livrare (buc /palet)
72

6 alte produse din aceeasi categorie:

Product added to compare.