Caracteristici principale

CESAL PREMIUM AUTO-NIVEL RAPID obtine o suprafața orizontală și netedă chiar și în încăperi cu suprafețe mari, fără a utiliza benzi de ghidare și dreptare de greblare.

Întărire rapidă – obtinerea unei rezistențe rapide fac posibil traficul pietonal după numai 4 ore de la aplicarea pardoselii.

Rezistența la compresiune: ≥30,0 N/mm2

Rezistența la încovoiere: ≥7,0 N/mm2

Recomandată pentru aplicarea manuală sau mecanizată – poate fi aplicată ușor și rapid atât manual cât și cu mașini echipate cu pompe elicoidale, rezultând o eficiență ridicată.

Contracție liniară foarte redusă – modificări liniare minime în timpul întăririi ( ≤6,0 mm/m), limitează formarea crăpăturilor și a exfolierilor (coeziunea redusă).

Mod de utilizare

Materialul din sac se toarnă într-un recipient cu apă (pentru proporții vezi indicațiile din secțiunea de Date tehnice) și se amestecă până la omogenizare, preferabil folosind un amestecător de turație cu o betonieră. După 5 minute, se amestecă din nou. Materialul preparat își păstrează proprietățile timp de aproximativ 40 minute. Pentru verificarea consistenței, se toarnă cca. 1 litru de mortar pe o suprafață non-absorbantă. Acesta ar trebui să creeze o “turtă”, cu un diametru de cca. 50 ÷ 55 cm.

Aplicare

Înainte de a începe lucrările, grosimea planificată trebuie să fie marcată ( pe pereți și în zona de aplicare) . Aceasta se poate face cu, de exemplu un reper de nivel și înălțime portabil. Se toarnă masa preparată uniform și continuu până la înălțimea dorită, evitând lacunele . Zona de aplicare în masă ar trebui să fie pregătite în mod care să permită aplicarea și dezaerare de termen cca 40 minute. După turnarea manuală se adună mixul în surplus cu ajutorul unui flotor lung din metal. Imediat după fiecare aplicare, pentru dezaerare se folosește o rolă cu ace de plastic. Pentru grosimea substratului peste 20 mm se recomandă să utilizați o rolă specială pentru dezaerare. Se recomandă dezaerarea în două direcții perpendiculare direct după turnare.

Consum specific

16,5 kg de mortar pentru 1 m pentru fiecare 10 mm de grosime.

Ambalare

In saci de hartie de 25 kg. | Pe paleti de 1200 kg in saci de 25 kg.

Depozitare

In incaperi uscate, aerisite, pe paleti de lemn.

Transport

In masini inchise.

Termen de valabilitate

12 luni de la data fabricatiei, in conditiile ambalajului inchis si depozitarii in spatii uscate.

Ciment si lianti
10000 Produse

9 alte produse din aceeasi categorie:

Product added to compare.