CESAL PREMIUM FINGLET este o pulbere de culoare albă pe bază lianți sintetici (organici), cu adaosuri minerale, de calitate profesională. Aplicabil în strat de pâna în 3 mm. Datorită faptului că nu conține ipsos, materialul prezintă o consistență și reologie constante, stabile. Uscarea suprafeței are loc fără riscul apariției fisurilor. Șlefuirea se face foarte ușor, cu foarte puțin praf.

Mod de utilizare

Se utilizează la finisarea în strat subţire a suprafeţelor interioare, la renovări, reparaţii (umpleri de pori, fisuri, etc.). Adecvat și pentru finisaje în băi și bucătării. Se aplică înainte de tapetare, zugrăvire sau vopsire a pereţilor şi tavanelor în incinte uscate. Se aplică peste gleturi de încărcare pe bază de ipsos sau ciment, tencuieli mecanizate pe bază de ipsos sau tinciuri drişcuite fin. Se poate aplica şi peste suprafeţe de beton vibrat ce nu necesită un strat de nivelare grosieră. Recomandat pentru gips-carton.

Pregatirea suportului

– Suprafeţele noi, din tencuieli pe bază de ipsos, ciment-var sau var-ciment trebuie să fie maturate, amorsate.

– Suprafeţele vechi se curăţă de praf, murdărie, grăsimi sau vopsea.

Suprafața pereților trebuie să fie uscată. Suprafețele absorbante se amorsată cu diluție de 1:3 cu Cesal Premium Uni Grund.

Denivelările mai mari de 3 mm se acoperă cu un glet de umplere – recomandat – CP Basic Glet. Suprafața nu necesită amorsare.

Utilizare

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 8,5 – 9,0 litri de apă curată, se lasă 3 minute materialul să se umecteze, apoi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Pasta preparată își menține consistența timp îndelungat. Se recomandă utilizarea până la 72 ore. Materialul astfel obţinut se aplică manual. Aplicarea manuală se va face cu o gletieră de inox curată, în grosime de maxim 2 mm pe strat. Următorul strat se va aplica după uscarea celui precedent. Stratul final nu trebuie să depăşească 3 mm. Timpul de uscare poate varia in functie de umiditatea şi temperatura mediului. Suprafaţa uscată poate fi şefuită ușor cu hârtie abrazivă foarte fină (granulație P150 – P200), manual sau mecanizat. Va rezulta o cantitate mică de praf, ce se depune imediat pe pardoseală. Suprafața șlefuită se va curăţa cu o perie (bidinea, pensulă) moale.

Adezivi si gleturi
10000 Produse

16 alte produse din aceeasi categorie:

Product added to compare.