Caracteristici principale

Cesal Premium GELFLEX este un adeziv pe bază de lianţi minerali, premixat, avînd în compoziţie ciment de înaltă calitate, agregate, aditivi modificatori naturali și sintetici, special selecționați pentru reglarea proprietăţilor de aplicare.

Tehnologia unică GEL

Reteta Cesal Premium GEFLEX conține o tehnologie unică de gel silicios.

Gelul silicios oferă capacitatea excepțională de retenție a apei. Acesta umple porii formați în etapa de întărire a adezivului formând o plasă de legături anorganice. Captarea apei de consistență asigură hidratarea completă a cimentului, indiferent de tipul de placare.

Datorită gestionării corespunzătoare a apei, ceea ce este necesar pentru finalizarea procesului de liere, adezivul cu gel asigură aderență completă la substraturi cu diverse nivele de absorbție.

Utilizarea tehnologiei de gel silicios oferă avantaje:

• posibilitate de fixare a oricărui tip de plăci, absorbante și neabsorbante,

• posibilitate de adaptare optimă, individuală a consistenței adezivului după preferințele aplicatorului și nevoile reale, rezultate în urma alegerii dozajului de apă într-un interval mai larg decât permit adezivii tradiționali

• adezivul se răspândește în totalitate sub plăcile de pardolseală, ceea ce îmbunătățește aderența și conferă durabilitate, în special în cazul utilizării în exterior,

• fixarea sigură în cazul placării pe substraturi expuse la lumina directă a soarelui, atât în timpul aplicării adezivului cât și pe durata întaririi acestuia (de exemplu, pe balcoane, terase etc.)

Proprietăți

Posibilitatea aplicării adezivului în grosimi cuprinse între 2-15 mm:

– În strat subțire de adeziv, placare direct pe substrat

– În strat subțire de fixare, placare pe substraturi inegale, precedate de substrat plutitor,

– În strat mai gros de adeziv, când se exexcută placări pe substraturi inegale, fără a fi nevoie de substrat plutitor.

– Placare fără alunecare – permite execuția “din partea de sus”, fără a fi nevoie de a sprijin în etapa de fixare.

– Permite traficul pietonal și rostuirea după numai 12 ore – datorită prizei accelerate a adezivului

Mod de utilizare

Pentru fixarea plăcilor din ceramică și piatră – faianță, gresie, gresie porțelenată, piatră naturală, placări nesusceptibile la decolorare, clincher, piatră, mozaic ceramic, dale de beton/ ciment. Se recomandă să se efectueze un test de aplicație.

Pentru fixarea plăcilor mici, mijlocii și de mari dimensiuni – plăci mici și mijlocii, de dimensiuni (<0,1 m²) și dale de dimensiuni mari (<0,25 m²). Pentru fixarea plăcilor pe suprafețe orizontale și verticale, în interior și în exterior: - Accesul rezidențial, spații publice, pentru asistență medicală, spații comerciale și de servicii și clădiri de cult, - În bucătării, băi, spălătorii, garaje, dușuri, spălătorii, camere spălate cu multă apă, pe terase, balcoane, logii, căi de comunicație, în încăperi cu sarcini operaționale mici și mijlocii, în orice tip de construcție. Pentru placarea pe suport standard - șape de ciment, șapă autonivelantă pe bază de ciment si mortare anhidrit, ciment, ciment-var si tencuieli de gips, pereti din beton celular, cărămidă sau blocuri de silicat, cărămidă ceramică sau blocuri cu goluri, pardoseli din lemn, sapa gips anhidrit, substraturi din plastic sau oțel. Pentru placări pe substraturi deformabile sau, așa-numitele, substraturi dificile - Beton, terrazzo, suprafață elastică sau rigidă cu hidroizolație, substraturi de magneziu, substraturi uscate realizate din plăci de gipscarton, șape (ciment și ipsos anhidrit) cu încălzire cu apă sau electrică sau sistem cu plăci de încălzire încorporate, blocuri de gips, tencuieli cu sistem de încălzire de perete, gips carton, plăci de gips-fibre, plăci de ciment cu fibre, ceramică și placare piatră (placă peste placă) existente, substrat de beton acoperit cu lacuri pe baza de rășină în dispersie, vopsele de ulei, s.a . Substraturi flotante standard și dificile enumerate mai sus. Video aplicare GEL FLEX: https://www.youtube.com/watch?v=tEPKbbvyF6c

Specificatii

Consum specific: 1,5 kg amestec uscat/ 1m2/ 1mm grosime strat de adeziv la 100% suprafaţa de contact a plăciilor. Depinde de planeitatea suprafeței de contact si mărimea plăcii.

Ambalare: în saci de folie PE de 5 kg.

Depozitare: In incaperi uscate, aerisite, pe paleti de lemn.

Transport: In masini inchise.

Termen de valabilitate: 12 luni de la data fabricatiei, in conditiile ambalajului inchis si depozitarii in spatii uscate.

Adezivi si gleturi
10000 Produse

16 alte produse din aceeasi categorie:

Product added to compare.